Celler Cooperatiu de Nulles
El Celler Cooperatiu de Nulles va ser constru茂t l鈥檃ny 1918 per l鈥檃rquitecte C猫sar Martinell, essent una de les seves primeres construccions de la seva extensa obra de l鈥檃rquitectura agr铆cola que va donar suport al moviment cooperativista a bona part de Catalunya. Es un dels cellers de Martinell que manifesta la frescor del seu llenguatge compositiu i la soluci贸 estructural en els arcs catenaris.

Per donar resposta a necessitats productives, al llarg del temps s鈥檋an produ茂t mutilacions i ampliacions poc afortunades i an脿rquiques que malmeten l鈥檕bra original. Amb una voluntat de recuperar els valors patrimonials de l鈥檈difici, fent-los compatibles amb les noves necessitats de producci贸 i venda de vi embotellat, s鈥檋a proposat un projecte de rehabilitaci贸 integral del conjunt del celler, tant de la part original com de les ampliacions posteriors.

A part de les tasques de restauraci贸 de l鈥檈difici inicial, es proposa ordenar les adicions existents als dos costats del celler produ茂des en els darrers anys per permetre situar els nous usos requerits.

En una primera etapa s鈥檋a ordenat l鈥檈difici de la part esquerra per situar-hi un espai de venda i punt d鈥檌nformaci贸 tur铆stica en el recorregut dels cellers de Martinell de la zona de l鈥橝lt Camp. En etapes posteriors es portar脿 a terme l鈥檕rdenaci贸 dels cossos del costat esquerra per a destinar-los a magatzem de vi i embotelladora, amb el mateix llenguatge i discurs projectual.

El cos remodelat en la present actuaci贸 permet una lectura clara dels cossos afegits amb el celler inicial i crear un nou llenguatge compositiu i de materials diferenciat. La nova arquitectura permeten posar en valor l鈥檕bra inicial i situar-la en un nou marc en relaci贸 a les necessitats del segle XXI per donar resposta als requeriments funcionals actuals.

Aix铆 doncs, el projecte estableix dos criteris b脿sics d鈥檌ntervenci贸. El primer 茅s millorar i modificar volumetria existent per tal d鈥檃conseguir que les construccions actualment adossades a l鈥檈difici hist貌ric posin m茅s en valor i millorin sensiblement la relaci贸 d鈥檃questes amb l鈥檈difici catalogat. I el segon criteri passa perqu猫 les ampliacions, que s贸n necess脿ries per q眉estions clarament funcionals, han de ser prou delicades per mantenir i a ser possible millorar el valors patrimonials de l鈥檈difici de Martinell.