Joan Figuerola, Joan C. Gavaldà i Jordi J. Romera, amb Estudi d'arquitectura a Reus i una experiència de més de 25 anys, veuen com en la praxis de l’arquitectura és bàsic entendre les relacions econòmiques, polítiques, socials i culturals que es desenvolupen entre els diferents agents que intervenen en el desenvolupament del projecte, l’execució, gestió i l’us de l’obra. La qual cosa configura una realitat complexa que cal assumir i tenir molt present. La tasca de difusió i pedagogia vinculada amb la professió és sempre necessària per donar a conèixer l’arquitectura i elevar el nivell cultural del país.

L’anàlisi i els treballs de projecte en els diferents àmbits de l’arquitectura, l’urbanisme i el patrimoni històric i cultural, exigeixen una gran capacitat d’entendre i treballar els trets bàsics d’identitat en cada cas, tenir present la seva estructura heretada i assumir les interrelacions que es generen.

La restauració del patrimoni arquitectònic és una disciplina específica que exigeix una formació singular, amb una atenta “lectura” de la història, un mesurat treball inter disciplinar i una comprensió dels valors patrimonials de l’arquitectura. La proposta és aturar la seva progressiva degradació, enriquir el monument amb noves aportacions d’arquitectura i conservar la capacitat evocadora i poètica del seu passat, mantenint el “significat de l’arquitectura”.
NOVA PUBLICACIÓ. FORTIFICACIONS. INTERVENCIONS EN EL PATRIMONI DEFENSIU.
El Col·legi d'arquitectes de Catalunya junta amb l'Instituto del Patrimonio Cultural de España han recollit en una nova publicació, les actes del XXXIV Curset de Patrimoni: "Fortificacions, Intervencions en el patrimoni defensiu",  on podreu llegir en detall les dues ponències que varem presentar.
1. Consolidacions estructurals a la muralla de Tarragona : intervencions a la Baixada del Roser i hort de l’Arquebisbe.
2. «Hospitalis»: Pla director de rehabilitació integral de l’antic hospital de l’Hospitalet de l’Infant.
Podeu descarregar la publicació sencera en PDF aquí
Noticies+

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Next >>

Content Management Powered by CuteNews